Activitati

In Desertul Arabic

Pe 27 Decembrie era programata o actiune undeva in pustie. Nu stiam ce ne asteapta. Totusi, inainte de masa ne-am simtit bine in gradina si la bazin. Apa nu era prea calda asa ca dupa cateva lungimi m-am multumit sa ma intind la soare in timp ce altii se balaceau in jacuzzi. Ne-am jucat si cu copiii pe terenul lor de joaca, pe tobogan, pe leagane apoi pe terenul de basket unde gemenii au avut voie sa conduca masina pentru prima data in viata lor. Au primit de craciun doua masini mici electrice, pe care au invatat sa le conduca, fie ei insisi sau cineva pe margine care ii teleghida.

In fine pe la ora 16 incepea actiunea. Afara in strada, erau parcate 5 jeep-uri care urmau sa ne duca in desert. Toate erau Toyota 4×4 wheel drive. Am urcat intr-unul si am stat in spate. Nora era in fata. Am ajuns la dune si am facut o mica pauza pana ce soferii au dat drumul la o parte de aer din roti. Am simtit ca ne asteapta ceva tare si nu ne-am inselat. In masina, uitandu-ma imprejur, am vazut ca am intrat intr-o tara cu nisipuri fara margini, nisipuri cat vedeai cu ochii. Admirarea tacuta imaginilor a luat insa sfarsit brusc si pe masura ce soferul, un localnic, incepu sa conduca nebuneste urcand si coborand dealuri de nisip,

Nu ne-a fost comod

inclinand masina si pe dreapta si pe stanga in coborare rapida, crezuram ca acum ne-a sunat clipa cea de pe urma. A condus arabul la nivelul “maxim” (din trei posibile) si acumularea “experientei” parca nu se sfarsea. Dupa un popas pentru facut poze, ne-am in

La revedere

dreptat spre locul unde urma sa cinam. Am ajuns la un loc unde se calareau camilele. Toate femeile au urcat pe camile si, saltand mereu, au calarit cu placere.

Urcarea si coborarea pe camile erau mai dificile. Acum, soarele era mare, roscat, gata sa apuna. Am intrat apoi in curtea unde se servea cina, un loc mare cu separeuri

In stanga sunt separeurile

impodobite tipic arab. Am primit de baut alcool, ne-am dus la bufet si ne-am auto-servit cu bunatati orientale terminand cu baklava originala.

Atmosfera a devenit insa artistica dupa cina. Era deja intuneric. In centrul curtii erau asezate covoare orientale si langa ele, in niste spatii acoperite, ne-am adunat sa fumam “shisha”.

Shisha cu mere

Doi arabi erau de veghe si ne satisfaceau cerintele. Dupa un timp ne-am asezat cu totii in jurul covoarelor. Atmosfera era autentica, ca in povestile orientale pe care le citeam cand eram copii.  Deodata a inceput muzica si, in ritmul antrenant al melodiei “Salama Ya Salama”, a aparut dansatoarea de “belly dance”(dansul buricului) care a fermecat spectatorii (in special barbatii). Si-a dat femeia, superb imbracata,  toata silinta sa placa si,improvizand si activandu-si toate partile corpului, in special soldurile si sanii, (mi-) a placut. A simtit ca o admiram si s-a dezlantuit intr-o interpretare ritmica dar complet feminina a muzicii ce parea ca emana din corpul ei. A dansat desculta de parca voia sa ne arate legatura fizica dintre ea, muzica si pamant. Asa ceva nu se uita usor.

Furtuna araba

Astfel s-a apropiat de sfarsit ziua nesperat de bogata in actiune. Ne-am urcat in jeep-uri si ne-am dus spre casa. Ajunsi, am mai mancat ceva dulciuri, am aprins inca o shisha iar apoi ne-am dus in gradina si am lansat cu totii, pe cerul intunecat al Dubaiului,  lanterne cu lumanari care au urcat mult, duse fiind de o briza racoritoare si fiecare dintre noi ne-am spus, in gand, o dorinta.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s